Honingproducten
We hebben Wikipedia er bij gehaald: honing is een natuurlijke, zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. De nectar wordt zowel door het toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar. Honing van paardenbloemen smaakt anders dan die van bijvoorbeeld lindebomen. Ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.
Honing van Imkerij Kuipers wordt niet bewerkt. Het gaat zo uit de kast in de pot. Wij filteren de honing niet, we zeven de grootste ongerechtigheden uit de honing. Hierdoor vindt u soms een zwarte of bruine ‘spikkel’ of een ‘vertroebelende waas’ in uw honing. Dit zijn veelal brokjes propolis of fijn stuifmeel, beide puur natuur en gezond.
Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag gerust om meer informatie en we helpen u graag.